• دسته‌بندی نشده
  • 0

خواص سیر

خواص سیر

 سیر garlic

سیر گیاهی است که به طور گسترده از آن برای پخت و پز استفاده می‌شود. این گیاه همچنین به عنوان یک ماده دارویی قرن‌هاست که مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد. معمولا از آن برای پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلفی استفاده می‌شود.همانطور که می‌دانید سیر متعلق به خانواده آلیوم است که نیز در همین خانواده قرار دارد. هزاران سال است که انسان‌ها از آن برای مقاصد مختلف استفاده می‌کنند.

سیر برای غذا و دارو – تاریخچه مختصر

سیر برای هزاران سال در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گرفت. مدارک نشان می‌دهد که این ماده از زمانی که اهرام مصر ساخته شد استفاده می‌گردد. یعنی می‌توان گفت که مصرف آن تاریخچه ۵ هزار ساله دارد. ریچارد اس ریولین در مجله Nutrition نوشت که پزشک یونانی در زمان باستان به نام بقراط سیر را برای شرایط و بیماری‌های مختلفی تجویز می‌کرد. بقراط از سیر برای درمان بیماری‌های مختلفی همچون مشکلات تنفسی، انگل ، هضم ضعیف و خستگی استفاده می‌کرد. به ورزشکاران در المپیک نیز سیر داده می‌شد تا عملکرد آن‌ها افزایش پیدا کند. از مصر باستان سیر به تمدن‌های باستانی پیشرفته دره Indus (پاکستان و غرب هند امروز) توسعه پیدا کرد و از آنجا راه خود را به سرزمین چین پیدا کرد. بر اساس گفته کارشناسان، مرکز گیاه شناسی سلطنتی انگلستان خواص درمانی سیر را می‌شناختند و از آن استفاده می‌کردند. افرادی که از طبقات بالای جامعه بودند معمولا به خاطر بوی آن از مصرفش خودداری می‌کردند. در طول تاریخ شرق میانه، شرق آسیا و نپال ، سیر برای درمان برونشیت، فشار خون بالا ، سل، اختلالات کبدی ، اسهال خونی ، ، کولیک ، کرم‌های روده، روماتیسم، و تب استفاده شده است.فرانسه، اسپانیا و پرتغال سیر را به بَرّ جدید معرفی کردند.

امروزه سیر به خاطر خواص درمانی گسترده‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد:

با توجه به گفته‌های کتابخانه ملی پزشکی که بخشی از موسسه ملی سلامت در آمریکاست، سیر به طور گسترده برای درمان شرایط مختلفی همچون آترواسکلروز ( سخت شدن سرخرگ‌ها )، کلسترول بالا، حملات قلبی، بیماری‌های عروق کرونری و پرفشاری خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه سیر توسط افراد مختلف برای پیشگیری از سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان روده و سرطان رکتوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. موسسه ملی سلامت می‌گوید برخی از این مصارف توسط علم نیز پشتیبانی و حمایت می‌شود. مطالعه‌ای که در مجله سم شناسی غذا و مواد شیمیایی منتشر شد نشان می‌داد که گرم کردن کوتاه مدت سیر خاصیت ضد التهابی آن را کاهش می‌دهد. این موضوع برای افرادی که نمی‌توانند طعم و بوی سیر خام را تحمل کنند می‌تواند مشکل زا باشد. از پزشک خود بخواهید مکمل‌های حاوی سیر را برایتان تجویز کند تا نیازی به گرم کردن سیر نداشته باشید.

خواص سیر برای سلامتی- مطالعات علمی:

چه تفاوتی بین شواهد علمی و روایی وجود دارد؟ شواهد روایی به مواردی اطلاق می‌شود که در آن تجربیات یک فرد بیان می‌شود. این نوع شواهد در دادگاه‌های قضایی ضروری است. در پزشکی، شواهد روایی در مقایسه با شواهد علمی ارزش چندانی ندارند. معمولا در یک مطالعه علمی از هزاران شرکت کننده استفاده می‌شود. در زیر نمونه‌هایی از مطالعات علمی انجام شده در مورد سیر را مشاهده می‌کنید:

خطر ابتلا به سرطان ریه:

بر اساس مطالعات انجام شده، افرادی که حداقل دوبار در هفته سیر خام مصرف می‌کنند، ۴۴ درصد کمتر از سایر افراد به سرطان ریه مبتلا می‌شوند. محققانی که مطالعات خود را در مجله Cancer Prevention Research منتشر کردند، بیش از ۱۴۲۴ نفر از افراد مبتلا به سرطان ریه و ۴۵۴۳ از افراد سالم را بررسی کردند. از این افراد خواسته شد در مورد و عادت‌های خود توضیحاتی بدهند. همچنین مقدار مصرف سیر در این افراد مورد بررسی قرار گرفت. نویسندگان این مقاله معتقدند که ارتباط حفاظتی بین مصرف سیر خام و سرطان ریه با یک الگوی دوز-پاسخ مشاهده شده است، این موضوع نشان می‌دهد که ممکن است سیر به طور بالقوه به عنوان یک عامل پیشگیری از سرطان ریه باشد.

سرطان مغز:

ترکیبات آلی گوگرد موجود در سیر، برای از بین بردن سلول‌ها در گلیوبلاستما ، یک نوع تومور کشنده مغز، موثر است.

دانشمندان در دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی در نشریه سرطان گزارش دادند که سه ترکیب ارگانوسولفور در سیر وجود دارد که با نام‌های DAS ، DADS و DATS شناخته شده‌اند. این ترکیبات تاثیر بسیار خوبی بر روی سلول‌های سرطانی دارند و می‌توانند باعث از بین رفتن آن‌ها شوند.

آرتروز مفصل ران:

زنانی که در رژیم غذایی خود از سبزیجات غنی از آلیوم استفاده کرده اند سطح بسیار پایینی از آرتروز مفصل ران داشتند. همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم سیر یک نمونه از سبزیجات خانواده آلیوم است.نویسندگان این مقاله معتقدند یافته‌های آنان نه تنها تاثیرات احتمالی رژیم غذایی بر روی آرتروز مفاصل را نشان می‌دهد بلکه نشان می‌دهد ترکیبات موجود در سیر برای درمان این شرایط بسیار مفید است. مطالعات بلند مدت که در آن ۱۰۰۰ زن سالم مورد بررسی قرار گرفتند نشان می‌دهد که عادت‌های غذایی آنان شامل سبزیجات، میوه ها و به خصوص سیر است.

سیر یک آنتی بیوتیک قوی است:

دی‌آلیل دی‌سولفید یک ترکیب آلی است که در سیر یافت می‌شود. این ترکیب ۱۰۰ برابر موثرتر از آنتی بیوتیک‌های دیگر است. این ترکیب می‌تواند آنتی بیوتیک قوی در برابر باکتری کمپیلوباکتر باشد. کمپیلوباکتر یکی از رایج ترین دلایل ایجاد عفونت‌های روده‌ای است. نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: این کار برای من بسیار هیجان انگیز بود زیرا نشان می‌دهد که این ترکیبات قدرت کافی برای کاهش باکتری‌های مضر را دارند.

محافظت از قلب:

همانطور که قبلا نیز گفتیم سیر حاوی ترکیبی به نام دی‌آلیل دی‌سولفید است که به محافظت از قلب در طول عمل جراحی و بعد از حملات قلبی کمک می‌کند. محققان همچنین معتقدند این ترکیب می‌تواند برای درمان نارسایی قلبی مورد استفاده قرار گیرد. گاز سولفید هیدروژن برای حفاظت از قلب بسیار مفید است. با اینحال، این یک ترکیب فرار است و استفاده از آن برای دارو کمی دشوار می باشد. بنابراین دانشمندان تصمیم گرفتند بر روی ترکیب دی آلیل تری سولفید تمرکز کنند. این یک ترکیب سودمندو موثر برای استفاده از مزایای هیدروژن سولفید است. در آزمایشی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی صورت گرفت، تیم محققان دریافتند که بعد از حمله قلبی موش‌هایی که دی آلیل سولفید را دریافت کرده بودند ۶۱ درصد کمتر از سایر موش‌ها به قلبشان اسیب رسیده بود. در یک مطالعه دیگر که در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر گردید، دانشمندان دریافتند که روغن سیر ممکن است از بیماران دیابتی در برابر کاردیومیوپاتی حفاظت کند. کاردیومیوپاتی علت اصلی مرگ و میر در میان بیماران مبتلا به دیابت است. این یک بیماری مزمن میوکارد ( عضله قلب ) است، که به طور غیر طبیعی ضخیم، بزرگ و / یا سفت می‌شود.

فشار خون و کلسترول بالا:

محققان دانشگاه آنکارا تاثیر عصاره سیر بر روی فشار خون و کلسترول را مورد بررسی قرار دادند. این مطالعه از ۲۳ داوطلب استفاده می‌کرد که دارای کلسترول خون بالایی بودند. ۱۳ نفر از این افراد به فشار خون بالا نیز مبتلا بودند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند.

  • گروهی که کلسترول بالا داشتند ولی فشار خونشان نرمال بود.
  • گروهی که هم مبتلا به کلسترول بالا و هم فشار خون بودند.

این افراد به مدت چهار ماه از مکمل‌های حاوی عصاره سیر استفاده کردند و فشار خون و کلسترولشان در این مدت به طور منظم مورد بررسی قرار می‌گرفت. در پایان چهار ماه، محققان دریافتند که مصرف این مکمل‌ها پروفایل لیپید خون را بهبود بخشیده است، آنتی اکسیدان‌های موجود را افزایش داده و باعث کاهش فشار خون نیز شده است. همچنین مصرف این مواد باعث کاهش سطح محصولات اکسیداسیون در نمونه خون افراد شده بود که این موضوع نشان دهنده کاهش واکنش‌های اکسیداسیون در بدن است. به عبارت دیگر، عصاره سیر سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد و می‌تواند برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون نیز مفید باشد.

همچنین بخوانید:

سرطان پروستات:

پزشکان دپارتمان اورولوژی در چین و پکن، مطالعه ای را برای ارزیابی ارتباط بین سبزیجات حاوی آلیوم و خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام دادند. این افراد مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۱۳ را جمع آوری کردند. نویسندگان این مطالعه چنین نوشته اند: سبزیجات خانواده آلیوم به خصوص سیر می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. محققان بر این باورند که باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

آسیب به کبد در اثر مصرف الکل:

آسیب به کبد در اثر مصرف الکل در اثر مصرف بلند مدت الکل و نوشیدنی‌های حاصل از آن ایجاد می‌‌شود. دانشمندان در موسسه سم شناسی چین سعی کردند تاثیر دی آلیل دی سولفید موجود در سیر را بر روی این شرایط مورد بررسی قرار دهند. این ترکیب اثر حفاظتی در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول دارد. مطالعات آنان در مجله Biochimica et Biophysica Acta منتشر شده است.

زایمان نارس:

مطالعات مختلفی نشان داده است که عفونت‌های میکروبی در خطر ابتلای زنان به زایمان زودرس را افزایش می‌دهد. دانشمندان در بخش اپیدمیولوژی، پژوهشکده نروژی بهداشت و سلامت ملی، بر روی همین مورد کار کردند. دانشمندان معتقدند مصرف سیر و سبزیجاتی که در خانواده آلیوم قرار دارد می‌تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد. این تیم رژیم غذایی بیش از ۱۸۸۸۸ زن باردار را مورد بررسی قرار دادند. مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که مصرف غذاهایی با خاصیت ضد میکروبی تاثیر بسیار مهمی بر کاهش زایمان زودرس دارد. مصرف سیر نیز همین خاصیت را خواهد داشت.

نوشته اولین بار در پدیدار شد.

خواص سیر

 (image)

سیر گیاهی است که به طور گسترده از آن برای پخت و پز استفاده می‌شود. این گیاه همچنین به عنوان یک ماده دارویی قرن‌هاست که مورد استفاده افراد قرار می‌گیرد. معمولا از آن برای پیشگیری و درمان بیماری‌های مختلفی استفاده می‌شود.همانطور که می‌دانید سیر متعلق به خانواده آلیوم است که نیز در همین خانواده قرار دارد. هزاران سال است که انسان‌ها از آن برای مقاصد مختلف استفاده می‌کنند.

سیر برای غذا و دارو – تاریخچه مختصر

سیر برای هزاران سال در سرتاسر جهان مورد استفاده قرار می‌گرفت. مدارک نشان می‌دهد که این ماده از زمانی که اهرام مصر ساخته شد استفاده می‌گردد. یعنی می‌توان گفت که مصرف آن تاریخچه ۵ هزار ساله دارد. ریچارد اس ریولین در مجله Nutrition نوشت که پزشک یونانی در زمان باستان به نام بقراط سیر را برای شرایط و بیماری‌های مختلفی تجویز می‌کرد. بقراط از سیر برای درمان بیماری‌های مختلفی همچون مشکلات تنفسی، انگل ، هضم ضعیف و خستگی استفاده می‌کرد. به ورزشکاران در المپیک نیز سیر داده می‌شد تا عملکرد آن‌ها افزایش پیدا کند. از مصر باستان سیر به تمدن‌های باستانی پیشرفته دره Indus (پاکستان و غرب هند امروز) توسعه پیدا کرد و از آنجا راه خود را به سرزمین چین پیدا کرد. بر اساس گفته کارشناسان، مرکز گیاه شناسی سلطنتی انگلستان خواص درمانی سیر را می‌شناختند و از آن استفاده می‌کردند. افرادی که از طبقات بالای جامعه بودند معمولا به خاطر بوی آن از مصرفش خودداری می‌کردند. در طول تاریخ شرق میانه، شرق آسیا و نپال ، سیر برای درمان برونشیت، فشار خون بالا ، سل، اختلالات کبدی ، اسهال خونی ، ، کولیک ، کرم‌های روده، روماتیسم، و تب استفاده شده است.فرانسه، اسپانیا و پرتغال سیر را به بَرّ جدید معرفی کردند.

امروزه سیر به خاطر خواص درمانی گسترده‌اش مورد استفاده قرار می‌گیرد:

با توجه به گفته‌های کتابخانه ملی پزشکی که بخشی از موسسه ملی سلامت در آمریکاست، سیر به طور گسترده برای درمان شرایط مختلفی همچون آترواسکلروز ( سخت شدن سرخرگ‌ها )، کلسترول بالا، حملات قلبی، بیماری‌های عروق کرونری و پرفشاری خون مورد استفاده قرار می‌گیرد. امروزه سیر توسط افراد مختلف برای پیشگیری از سرطان ریه، سرطان پروستات، سرطان سینه، سرطان روده و سرطان رکتوم مورد استفاده قرار می‌گیرد. موسسه ملی سلامت می‌گوید برخی از این مصارف توسط علم نیز پشتیبانی و حمایت می‌شود. مطالعه‌ای که در مجله سم شناسی غذا و مواد شیمیایی منتشر شد نشان می‌داد که گرم کردن کوتاه مدت سیر خاصیت ضد التهابی آن را کاهش می‌دهد. این موضوع برای افرادی که نمی‌توانند طعم و بوی سیر خام را تحمل کنند می‌تواند مشکل زا باشد. از پزشک خود بخواهید مکمل‌های حاوی سیر را برایتان تجویز کند تا نیازی به گرم کردن سیر نداشته باشید.

خواص سیر برای سلامتی- مطالعات علمی:

چه تفاوتی بین شواهد علمی و روایی وجود دارد؟ شواهد روایی به مواردی اطلاق می‌شود که در آن تجربیات یک فرد بیان می‌شود. این نوع شواهد در دادگاه‌های قضایی ضروری است. در پزشکی، شواهد روایی در مقایسه با شواهد علمی ارزش چندانی ندارند. معمولا در یک مطالعه علمی از هزاران شرکت کننده استفاده می‌شود. در زیر نمونه‌هایی از مطالعات علمی انجام شده در مورد سیر را مشاهده می‌کنید:

خطر ابتلا به سرطان ریه:

بر اساس مطالعات انجام شده، افرادی که حداقل دوبار در هفته سیر خام مصرف می‌کنند، ۴۴ درصد کمتر از سایر افراد به سرطان ریه مبتلا می‌شوند. محققانی که مطالعات خود را در مجله Cancer Prevention Research منتشر کردند، بیش از ۱۴۲۴ نفر از افراد مبتلا به سرطان ریه و ۴۵۴۳ از افراد سالم را بررسی کردند. از این افراد خواسته شد در مورد و عادت‌های خود توضیحاتی بدهند. همچنین مقدار مصرف سیر در این افراد مورد بررسی قرار گرفت. نویسندگان این مقاله معتقدند که ارتباط حفاظتی بین مصرف سیر خام و سرطان ریه با یک الگوی دوز-پاسخ مشاهده شده است، این موضوع نشان می‌دهد که ممکن است سیر به طور بالقوه به عنوان یک عامل پیشگیری از سرطان ریه باشد.

سرطان مغز:

ترکیبات آلی گوگرد موجود در سیر، برای از بین بردن سلول‌ها در گلیوبلاستما ، یک نوع تومور کشنده مغز، موثر است.

دانشمندان در دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی در نشریه سرطان گزارش دادند که سه ترکیب ارگانوسولفور در سیر وجود دارد که با نام‌های DAS ، DADS و DATS شناخته شده‌اند. این ترکیبات تاثیر بسیار خوبی بر روی سلول‌های سرطانی دارند و می‌توانند باعث از بین رفتن آن‌ها شوند.

آرتروز مفصل ران:

زنانی که در رژیم غذایی خود از سبزیجات غنی از آلیوم استفاده کرده اند سطح بسیار پایینی از آرتروز مفصل ران داشتند. همانطور که قبلا نیز ذکر کردیم سیر یک نمونه از سبزیجات خانواده آلیوم است.نویسندگان این مقاله معتقدند یافته‌های آنان نه تنها تاثیرات احتمالی رژیم غذایی بر روی آرتروز مفاصل را نشان می‌دهد بلکه نشان می‌دهد ترکیبات موجود در سیر برای درمان این شرایط بسیار مفید است. مطالعات بلند مدت که در آن ۱۰۰۰ زن سالم مورد بررسی قرار گرفتند نشان می‌دهد که عادت‌های غذایی آنان شامل سبزیجات، میوه ها و به خصوص سیر است.

سیر یک آنتی بیوتیک قوی است:

دی‌آلیل دی‌سولفید یک ترکیب آلی است که در سیر یافت می‌شود. این ترکیب ۱۰۰ برابر موثرتر از آنتی بیوتیک‌های دیگر است. این ترکیب می‌تواند آنتی بیوتیک قوی در برابر باکتری کمپیلوباکتر باشد. کمپیلوباکتر یکی از رایج ترین دلایل ایجاد عفونت‌های روده‌ای است. نویسنده ارشد این مطالعه می‌گوید: این کار برای من بسیار هیجان انگیز بود زیرا نشان می‌دهد که این ترکیبات قدرت کافی برای کاهش باکتری‌های مضر را دارند.

محافظت از قلب:

همانطور که قبلا نیز گفتیم سیر حاوی ترکیبی به نام دی‌آلیل دی‌سولفید است که به محافظت از قلب در طول عمل جراحی و بعد از حملات قلبی کمک می‌کند. محققان همچنین معتقدند این ترکیب می‌تواند برای درمان نارسایی قلبی مورد استفاده قرار گیرد. گاز سولفید هیدروژن برای حفاظت از قلب بسیار مفید است. با اینحال، این یک ترکیب فرار است و استفاده از آن برای دارو کمی دشوار می باشد. بنابراین دانشمندان تصمیم گرفتند بر روی ترکیب دی آلیل تری سولفید تمرکز کنند. این یک ترکیب سودمندو موثر برای استفاده از مزایای هیدروژن سولفید است. در آزمایشی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی صورت گرفت، تیم محققان دریافتند که بعد از حمله قلبی موش‌هایی که دی آلیل سولفید را دریافت کرده بودند ۶۱ درصد کمتر از سایر موش‌ها به قلبشان اسیب رسیده بود. در یک مطالعه دیگر که در مجله Agricultural and Food Chemistry منتشر گردید، دانشمندان دریافتند که روغن سیر ممکن است از بیماران دیابتی در برابر کاردیومیوپاتی حفاظت کند. کاردیومیوپاتی علت اصلی مرگ و میر در میان بیماران مبتلا به دیابت است. این یک بیماری مزمن میوکارد ( عضله قلب ) است، که به طور غیر طبیعی ضخیم، بزرگ و / یا سفت می‌شود.

فشار خون و کلسترول بالا:

محققان دانشگاه آنکارا تاثیر عصاره سیر بر روی فشار خون و کلسترول را مورد بررسی قرار دادند. این مطالعه از ۲۳ داوطلب استفاده می‌کرد که دارای کلسترول خون بالایی بودند. ۱۳ نفر از این افراد به فشار خون بالا نیز مبتلا بودند. این افراد به دو گروه تقسیم شدند.

  • گروهی که کلسترول بالا داشتند ولی فشار خونشان نرمال بود.
  • گروهی که هم مبتلا به کلسترول بالا و هم فشار خون بودند.

این افراد به مدت چهار ماه از مکمل‌های حاوی عصاره سیر استفاده کردند و فشار خون و کلسترولشان در این مدت به طور منظم مورد بررسی قرار می‌گرفت. در پایان چهار ماه، محققان دریافتند که مصرف این مکمل‌ها پروفایل لیپید خون را بهبود بخشیده است، آنتی اکسیدان‌های موجود را افزایش داده و باعث کاهش فشار خون نیز شده است. همچنین مصرف این مواد باعث کاهش سطح محصولات اکسیداسیون در نمونه خون افراد شده بود که این موضوع نشان دهنده کاهش واکنش‌های اکسیداسیون در بدن است. به عبارت دیگر، عصاره سیر سطح کلسترول خون را کاهش می‌دهد و می‌تواند برای بیماران مبتلا به پرفشاری خون نیز مفید باشد.

همچنین بخوانید:

سرطان پروستات:

پزشکان دپارتمان اورولوژی در چین و پکن، مطالعه ای را برای ارزیابی ارتباط بین سبزیجات حاوی آلیوم و خطر ابتلا به سرطان پروستات انجام دادند. این افراد مطالعات انجام شده تا سال ۲۰۱۳ را جمع آوری کردند. نویسندگان این مطالعه چنین نوشته اند: سبزیجات خانواده آلیوم به خصوص سیر می‌تواند خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش دهد. محققان بر این باورند که باید تحقیقات بیشتری در این زمینه انجام شود.

آسیب به کبد در اثر مصرف الکل:

آسیب به کبد در اثر مصرف الکل در اثر مصرف بلند مدت الکل و نوشیدنی‌های حاصل از آن ایجاد می‌‌شود. دانشمندان در موسسه سم شناسی چین سعی کردند تاثیر دی آلیل دی سولفید موجود در سیر را بر روی این شرایط مورد بررسی قرار دهند. این ترکیب اثر حفاظتی در برابر استرس اکسیداتیو ناشی از اتانول دارد. مطالعات آنان در مجله Biochimica et Biophysica Acta منتشر شده است.

زایمان نارس:

مطالعات مختلفی نشان داده است که عفونت‌های میکروبی در خطر ابتلای زنان به زایمان زودرس را افزایش می‌دهد. دانشمندان در بخش اپیدمیولوژی، پژوهشکده نروژی بهداشت و سلامت ملی، بر روی همین مورد کار کردند. دانشمندان معتقدند مصرف سیر و سبزیجاتی که در خانواده آلیوم قرار دارد می‌تواند خطر زایمان زودرس را کاهش دهد. این تیم رژیم غذایی بیش از ۱۸۸۸۸ زن باردار را مورد بررسی قرار دادند. مطالعه انجام شده نشان می‌دهد که مصرف غذاهایی با خاصیت ضد میکروبی تاثیر بسیار مهمی بر کاهش زایمان زودرس دارد. مصرف سیر نیز همین خاصیت را خواهد داشت.

نوشته اولین بار در پدیدار شد.

خواص سیر

بک لینک قوی

تکنولوژی جدید

You may also enjoy...