این 7 مورد رزومه مهم تر از تحصیلات است.
ما هزینه های سنگینی را برای آموزش خود پرداخت می کنیم به امید آن که بتوانیم با کسب مهارت های بیشتر در آینده شغل مناسبی پیدا کنیم و در یک شرکت خوب به راحتی استخدام شویم.
در صورتی که اوضاع استخدام و شرایط انتخاب رزومه ها برای دعوت به مصاحبه کاری کاملاً تغییر کرده و برای مدیران استخدام شرکت ها اصلاً اهمیتی ندارد که فرد متقاضی کار کجا درس خوانده است و مدرک تحصیلی خود را از کدام دانشگاه یا موسسه آموزشی دریافت کرده است.
پس اگر به دنبال یک رزومه برای استخدام هستید و می خواهید نظر کارفرما را به خودتان و رزومه تان جلب کنید نکات زیر را به دقت مطالعه کنید.
چه مهارت هایی را در رزومه خود بنویسیم؟
درست کاری و داشتن اخلاق حرفه ای در محیط کار، از جمله مواردی است که در بین همه ی خصوصیات متقاضی کار در شرکت مهم تر است و مدیران استخدام به آن ها بیشتر اهمیت می دهند. این صحبت یکی از خبرنگاران بخش کسب و کار شبکه CNN در رابطه با استخدام و نکات مربوط به موفقیت در کاریابی است.
در ادبیات کسب و کار و استخدام و کاریابی به این ویژگی های فردی در محیط کار از قبیل قدرت رهبری و مدیریت، مهارت ارتباطی و روابط عمومی، انعطاف پذیری و قدرت انطباق، قدرت فن بیان، وجدان کاری، امانت داری، صداقت، داشتن اخلاق حرفه ای و غیره «مهارت های نرم» گفته می شود.
بر اساس تحقیقات انجام شده توسط شبکه CNN این موارد برای متخصصین فضای کسب و کار و مدیران منابع انسانی شرکت ها بسیار اهمیت دارد. در واقع مدیران استخدام معتقدند مهارت نرمی وجود ندارد و این مهارت های فردی بسیار مهم تر از مهارت ها تکنیکی و فنی هستند و نمی توان به روی آن ها هیچ قیمتی گذاشت و برای اداره و رهبری یک سازمان به شدت به این مهارت ها نیاز است.
از حدود 700 نفر از برترین کارآفرینان کشورهای آمریکا، کانادا، آفریقای جنوبی نظر سنجی به عمل آمد و از کارآفرینان خواسته شد تا 8 ویژگی برتر یک کارمند و نیروی کار از دید خود را بیان کنند. نتیجه نهایی نظر سنجی لیست زیر است که به ترتیب از مهم ترین ویژگی شروع می شود:
- رفتار و طرز برخورد
- اخلاق کاری/ امانت داری
- سابقه کاری قابل اعتماد
- سازگاری فرهنگی
- مهارت های خاص
- تجربیات فنی
- توصیه نامه (مثلاً کارفرمای قبلی، همکار، مشتری، سرپرست، فروشنده)
- تحصیلات
خبرنگار CNN به نقل از این کارفرمایان و مدیران عامل نکته ی مهمی را یادآور می شود که کارجویان نباید در فرم رزومه خود دروغ بگویند و این که بهترین مدارک دانشگاهی نیز نمی تواند جای رفتار خوب و طرز برخورد مناسب را بگیرد.
البته که تحصیلات و مهارت های تکنیکی و فنی مهم است اما یاد دادن این مهارت های فنی به کارکنان شرکت بسیار آسان تر از آموزش طرز برخورد، اخلاق کاری و وجدان کاری و امانت داری است.
بسیاری از مردم برای پیدا کردن یک شغل، در فایل رزومه کاری خود برای استخدام فوری و آسان بر مهارت های فنی و تکنیکی و دانش بازاری خود تاکید می کنند و در روز مصاحبه بیشتر درباره مهارت های مورد نیاز برای آن شغل صحبت می کنند.
اما این ها مهارت هایی معمولی است که به راحتی قابل سنجش و اندازه گیری است و افرادی که برای آن فرصت شغلی اقدام کرده اند تقریباً همان مهارت ها را دارند. اما چرا مدیر استخدام باید نمونه رزومه کاری شما را انتخاب کند؟
چرا باید از میان همه افراد متقاضی استخدام در آن سازمان شما را انتخاب کند؟ این جا است که اهمیت مهارت های نرم مشخص می شود. تمامی مهارت های فنی به راحتی (حتی بعد از استخدام شما در آن شرکت) قابل آموزش است. پس برای کارفرما چه دلیلی دارد که شما را استخدام کند؟
مهارت های نرم
در رزومه کاری خود برای استخدام آسان، ویژگی های فردی خود در محیط کار از قبیل قدرت رهبری و مدیریت، مهارت ارتباطی و روابط عمومی، انعطاف پذیری و قدرت انطباق، قدرت فن بیان، وجدان کاری، امانت داری، صداقت، داشتن اخلاق حرفه ای و به خوبی معرفی کنید. چرا که شخصیت شما و ویژگی های اخلاقی شما برای کارفرما ب شدت مهم تر از ویژگی های فنی و تکنیکی شما است.
اگر به دنبال کار و فرصت شغلی مناسب هستید باید بدانید که اهمیت مهارت های نرم (ویژگی های فردی و اخلاقی) در فرآیند استخدام شما کم تر از مهارت های سخت (مهارت های فنی و تکنیکی) شما نیست.
برای مدیر استخدام کننده تعریف و سنجش مهارت های نرم به سادگی مهارت های تکنیکی نیست و این ها مهارت های فردی و اجتماعی هستند که به ارتباط و تعامل شما با سایر افراد در محیط کار کمک بسزایی می کنند.
فارغ از شغل تان و جایگاهی که دارید، شما باید با مشتری، فروشنده، بیمار، دانش آموز، سرپرست خود و مدیران ارشد و همین طور افرادی که در چارت سازمانی پایین تر از شما قرار می گیرند تعامل خوبی داشته باشید.
شرکت ها برای تمامی جایگاه شغلی خود به دنبال استخدام نیروهایی هستند که هم مهارت نرم و هم مهارت های سخت و تکنیکی را داشته باشند. به خاطر این که اگر شما یک رفتار خوب نداشته باشید، نمی توانید با سایر افراد ارتباط خوبی برقرار کنید و در میان آن ها باشید و نمی توانید به صورت تیمی کار کنید.
هم چنین وقتی نتوانید با محیط ارتباط برقرار کنید کار کردن برای شما لذت بخش نخواهد بود و در آن محیط نمی توانید خلاقیت خود را نشان دهید و در شرایط سخت راه حل های مناسبی ارایه دهید. اگر این مهارت ها نداشته باشید دیگر تحصیلات شما اهمیتی ندارد.
شما برای هر جایگاه شغلی نیاز به این مهارت های نرم دارید و صرفاً این توانایی ها مختص مشاغل خاصی همچون مدیر روابط عمومی، مسئول خرید، فروشنده و در کل افرادی که با بیرون از سازمان ارتباط بیشتری دارند نیست و همه افراد به مهارت های نرم نیاز دارند.
نتیجه گیری
اگر رزومه ای حرفه ای برای استخدام فوری و آسان می سازید باید آن مهارت های سخت (مهارت های فنی و تکنیکی) که کارفرما در آگهی استخدام به آن ها اشاره کرده است را داشته باشید. اما فراموش نکنید درباره مهارت های نرم خود در رزومه شرکت صحبت کنید و آن ها را به کارفرما معرفی کنید.
در ضمن در روز مصاحبه کاری نیز راجع به هر دو مهارت سخت و نرم خود که ارتباط بیشتری به آن شغل و شرکت دارند، صحبت کنید و آن ها را برای مدیر استخدام و کارفرما ارایه دهید و خودتان را با این مهارت های فردی از صف سایر متقاضیان کار جدا کنید و شانس خود را برای استخدام فوری و آسان در آن مجموعه افزایش دهید.
آخرین دیدگاهها