• دسته‌بندی نشده
  • 0

آموزش مهارت های زندگی کلید پیشگیری از آسیب های اجتماعی است

آموزش مهارت های زندگی کلید پیشگیری از آسیب های اجتماعی است

 

معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان گفت:آموزش وکسب مهارت‌های زندگی بعنوان کلید تاثیر بسزایی در کاهش و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دارد.
به گزارش روابط عمومی بهزیستی استان زنجان ، گل نسا آقا محمدی در کارگاه تربیت مربی آموزش مهارتهای زندگی افزود: مهارت های زندگی آموزش های روان شناختی هستند که ارتقاء و پیشگیری از آسیب های روانی را به دنبال دارند.
وی با اشاره به اینکه تعاریف مختلفی برای سلامت روان وجود دارد ولی این مهم در وهله اول به معنای نداشتن اختلال روان است. اظهار نمود:  چیزی نزدیک به 260 اختلال روانی وجود دارد که رایج ترین آن ها اختلالات اضطرابی که درون مایه اصلی آن ها اضطراب و نگرانی است , اختلالات خلقی که درون مایه اصلی آنها خلق غیر طبیعی است و  اختلالات شخصیت که درون مایه اصلی آنها مشکلات عدیده بین فردی است.

مهارت های زندگی

مهارت های زندگی

آقا محمدی ادامه داد: با این وجود صرف نداشتن بیماری روانی دال بر سلامت روان نیست بلکه کیفیت ارتباط  با خود، دیگران و جهان، نشانه های سلامت روان می باشد. سلامت روان حالتی از بهزیستی است که در آن فرد توانمندی خود را شناخته و از آن ها به نحو مؤثر و مولد استفاده کرده و برای اجتماع خویش مفید است.
این مقام مسئول با بیان اینکه انسان برای داشتن یک زندگی متعادل نیاز به شغل  ، ثبات سیاسی ، حمایت اجتماعی است خاطر نشان کرد: در وهله اول یک زندگی متعادل نیازمند یک فرد متعادل است که از سلامت روان کامل برخوردار باشد .
معاون امور توسعه و پیشگیری بهزیستی استان زنجان برنامه های مهارت های زندگی را مهم ارزیابی نمود و ابراز داشت: هدف اصلی اجرای برنامه مهارت های زندگی افزایش توان مندی افراد در ایجاد رابطه بین فردی صحیح و  انجام مسئولیتهای اجتماعی ،انجام تصمیم گیری های صحیح و کمک به حل تعارضات و کشمکش های درونی بدون توسل به اعمالی است که به خود یا دیگران صدمه بزند و در طول زندگی فرصت هایی را فراهم می نماید تا افراد درکنار کسب توانایی های حرفه ای- شغلی به توانایی هایی برسند که بتوانند در مورد خود و دیگران نقش آفرینی  نمایند.
وی یادآور شد: برنامه آموزش مهارت های زندگی یک برنامه پیشگیرانه و ارتقایی است که میتواند سطح بهداشت روان افراد جامعه را افزایش دهد.
آقا محمدی با اشاره به اینکه در این کارگاه ، آموزش مهارت های زندگی با توجه به ده اصل مهم ،  ارائه می گردد تصریح نمود:مهارت خودآگاهی،  مهارت همدلی ، مهارت ارتباطی ، جرأت مندی ، مدیریت خشم ،مدیریت استرس،  پیشگیری از افسردگی ، تفکر خلاق،  تفکر نقاد و حل مسئله و تصمیم گیری از اصول مهم این مهارت بشمار می آید.
وی ادامه داد: به هرگونه مداخله ای که قبل از شروع ابتدایی مشکل اجتماعی یا شروع هرگونه بیماری انجام می شود و از رشد مشکل و آسیب جلوگیری می کند برنامه پیشگیرانه می گویند که نقش بسزایی در سلامت روانی جامعه دارد.
وی  گفت: مهارتهای زندگی ، توانایی های روانی،اجتماعی برای رفتار انطباقی و موثر هستند که افراد را قادر می سازند تا به طور موثرتری با مقتضیات و چالشهای زندگی روزمره مقابله کنند.
وی ابراز نمود: آموزشگران بعد از پایان کارگاه در کارگروه های کودک ، نوجوان ، جوان و بزرگسال قرار گرفته و موظف می شوند بر  اساس فرهنگ بومی استان برای گروه های مخاطب خود در رابطه با سه مهارت ارتباطی ، جراتمندی و مدیریت خشم محتوایی اجرایی نموده تا بتوانند دانسته های افراد را به توانمندی و مهارت تبدیل نمایند.
گفتنی است: این کارگاه آموزشی ویژه مدرسان آموزش مهارت های زندگی ، مسئولین فنی مراکز مشاوره و امور روان شناختی،  به تعداد 40 نفر و بمدت 48 ساعت در سالن کنفرانس اداره کل بهزیستی استان زنجان برگزار شد

You may also enjoy...